TED Sakarya Koleji ‘nde yemek hizmetleri okul bünyemizde bulunan profesyonel aşçılarımız ve gıda mühendisimiz tarafından hazırlanmaktadır. Uzmanlarımız tüm malzemeleri ülkemizin önde gelen seçkin kuruluşlarından sağlamaktadır. Okulumuzda öğrencilerimize dengeli ve sağlıklı yemek sunma anlayışı benimsemiştir. Tüm birimlerde minimum stokla çalışarak öğrencilerimize sürekli taze ürünlerin sunulması sağlanmaktadır. TED Sakarya Koleji olarak çiğ ve pişmiş ürünlerin düzenli olarak kontrolüne de büyük önem vermekteyiz. Söz konusu analizler bağımsız bir laboratuar tarafından okulumuzda çalışan gıda mühendisinin gözetiminde yapılır. Oluşabilecek herhangi bir riske karşı günlük yemek çeşitlerinin tümünden alınan numuneler dondurucularda 72 saat boyunca muhafaza edilmektedir.
Menülerimiz öğrencilerimizin önerileri de dikkate alınarak, almaları gereken günlük kalori miktarları ve mevsim şartları göz önünde bulundurularak hazırlanmaktadır. Ayrıca yiyecek kontaminasyonunun minimum düzeyde olması için mutfak personelimizin uluslararası hijyen kurallarına uymaları zorunludur. Okulumuzda anasınıfı ve ilkokullarımıza öğlen yemeğine ilave olarak sabah kahvaltısı ve ikindi kahvaltısı sunulmaktadır. Kantinimiz sadece orta okul ve lise öğrencilerimizin kullanımına açıktır.

  • Yemeklerimizin hazırlık aşamasında sadece sıvı yağ ve tereyağı tercih edilmektedir.
  • Hamur işlerinde tam buğday unu ve kepekle zenginleştirilmiş tam buğday unu kullanılmaktadır.
  • Hamur işlerinde sadece sıvı yağ kullanılmaktadır.
  • Ekmeklerde kepekli veya tam buğday ekmek tercih edilmektedir.
  • Reçel, limonata, ayran ve meyve suları mutfağımızda ev yapımı usulüyle hazırlanmaktadır.

2024 Kasım Ayı Okul Yemek Listesi İçin Tıklayınız